Californische wijnen zijn mateloos populair. Dit is niet alleen te danken aan Californie's uitstekende gronden en talrijke micro-klimaten, maar ook aan de vitaliteit van de wijnindustrie. Wij citeren graag James Lapsey, die werkt aan de wijnuniversiteit van Davis in Californie. Deze wetenschapper stelt: Kwaliteitswijn wordt in Californie nog geen 35 jaar gemaakt. Als gevolg daarvan is eigenlijk alles nieuw: de wijnbedrijven, de apparatuur, de gebieden, de daar groeiende druiven, de wijnen en ook de ideeen. Cabernet Sauvignon Cabernet Sauvignon is een van de bekendste en meest geteelde druivenrassen voor rode wijn. De Cabernet Sauvignon is uitzonderlijk populair en aangeplant over de hele wereld. Deze druif is de belangrijkste basis voor alle grote topwijnen uit de Medoc. De druif is ontstaan door een kruising van de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc en is bijzonder geschikt voor rijping op houten vaten. Kenmerken voor wijnen op basis van de Cabernet Sauvignon druif zijn: pittig,