#html-body [data-pb-style=CBWY3VR]{justify-content:flex-start;display:flex;flex-direction:column;background-position:left top;background-size:cover;background-repeat:no-repeat;background-attachment:scroll;margin:0 0 10px;padding:0}De wieg van Sangiovese staat in Toscane. Daar staat de fruitige druif aan de basis van grote wijnen als Chianti, Brunello di Montalcino en Rosso di Montepulciano. Door de jaren heen heeft de druif zijn weg gevonden door heel Italie en is het niet alleen een van de oudste, maar ook een van de meest verspreide Italiaanse wijnstokken. Zo vinden we de stokken in Le Marche, Umbrie, Campania en in Puglia en op de Italiaanse eilanden Sicilie en Sardinie. Ook internationaal worden er steeds mooiere resultaten behaald met Sangiovese, onder andere in Californie en Australie. Dat toont aan dat de druif, die onder meer Chianti en de beroemde Brunello di Montalcino op de kaart heeft gezet, zich op heel veel locaties senang voelt. Zo ook in het zonnige zuiden van Italie,