Geef ze eens ongelijk: de wijnmakers van Casa Bardonecca maakten deze verdeca in eerste instantie voor zichzelf. Maar de serieus lekkere witte wijn met die verfrissende zomerse smaken bleek ook onder gasten bijzonder geliefd. En dus zetten ze in Puglia, de hak van de Italiaanse laars, een tandje bij. Het wijngebied geniet wereldfaam om z'n krachtige wijnen, voornamelijk gemaakt van inheemse druiven als negroamaro en primitivo. Dankzij de kwaliteit van die wijnen wordt Puglia ook wel de rijzende ster aan het Italiaanse wijnfirmament genoemd. Het klimaat draagt daar een flink steentje aan bij. Want de zon staat er dan wel onverbiddelijk hoog aan de hemel, maar wind vanaf de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant zorgen voor de nodige verkoeling en een gematigd mediterraan klimaat. Dat geeft de druiven de kans om lekker lang te rijpen aan de stok, die geworteld staat in een bodem van ijzerhoudende klei, kalksteen en zand. Druiven zijn er dol op! En dan niet