Amuerte Coca Leaf Gin is een premium gin van Zuid-Amerikaanse komaf. Deze heerlijke drank wordt gemaakt van exotische en unieke botanische ingredienten. Speciaal verzameld vanuit het Amazone regenwoud. Elke gin wordt gemaakt op basis van een zuiver distillaat. De ingredienten die daarna worden toegevoegd, bepalen de smaak. Amuerte Coca Leaf Gin wordt gedistilleerd samen met Peruviaanse coca plant bladeren. Deze staan bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Daarnaast zorgen de toevoeging van onder andere kardemom, koriander en limoenkaviaar voor een gebalanceerde smaak. Naast de smaakvolle rijkdom dat Amuerte heeft te bieden, wordt de gin in een luxe fles geleverd. De designer fles is versierd met 24-karaats gouden details. Amuerte Coca Leaf Gin - White Edition 70cl is een premium gin handgemaakt in Belgie. Het maakt deel uit van het Amuerte-merk, dat in 2015 werd opgericht door twee Belgische ondernemers die geinspireerd waren door de culturele en historische betekenis van de coca-bladeren in Zuid-Amerika. Ingredienten en Smaak Deze gin is gemaakt van alleen de beste ingredienten afkomstig van over de hele wereld, inclusief de Andes-bergen in Peru. Een van de unieke ingredienten is het coca-blad, wat het zijn eigen smaak en aroma geeft. Amuerte Coca Leaf Gin - White Edition heeft een zachte en delicate smaak met hints van citrus, kardemom en peper. Het heeft een verfrissende afdronk die een aangename nasmaak achterlaat op de tong. Het Aroma Wat betreft geur heeft deze gin een frisse en bloemige geur met subtiele tonen van jeneverbes en kruiden. Het coca-blad voegt een aardse en kruidige geur toe die perfect past bij de andere ingredienten. Leuk weetje Een leuk feitje over deze gin is dat het coca-blad traditioneel gebruikt wordt door inheemse volkeren in Zuid-Amerika voor medicinale doeleinden en om hoogteziekte te bestrijden. Het is echter belangrijk om op te merken dat Amuerte het illegale gebruik van coca-bladeren niet ondersteunt of tolereert. Het Productieproces Om deze gin te produceren, gebruikt Amuerte een langzame distillatieproces dat elk ingredient zijn volledige smaakprofiel laat vrijgeven. Het resultaat is een hoogwaardige gin die puur of in cocktails gedronken kan worden.