Waarom zijn oudere wijnen duurder

 

Waarom zijn oudere wijnen duurder?

 

De prijzen van wijnen kunnen enorm verschillen. Een belangrijk punt is vaak de herkomst van de wijn. Komt de wijn uit een speciaal gebied dan kan de wijnboer ook meer vragen voor een wijn. De oudere wijnen zijn ook vaak duurder. En hoe het komt dat een oudere wijn duurder is leggen wij je uit.

 

Een oudere wijn heeft meer kwaliteit

 

Een wijn kun je al goedkoop kopen als je er niet veel aan wilt uitgeven. Wil je een redelijke wijn dan moet je toch minstens 5 euro uitgeven. De oudere wijnen liggen hoger omdat ze langer moeten liggen. Des te ouder de wijn, des te beter deze wijn is. Het heeft met de kwaliteit te maken als die duurder wordt.

 

Een duurdere wijn moet langer rijpen

 

Een wijn die langer rijpt wordt ouder. Hoe langer de wijn rijpt, hoe beter de wijn zal gaan worden. De oudere wijn is daarom dan ook duurder. De rode wijnen moeten lang bewaard worden voordat deze de volledige smaak bereiken. Als je dat niet zou doen dan kan een wijn wrang smaken.

 

Als je een dure rode wijn wilt dan mag die wel een paar jaar blijven liggen. Een rode wijn heeft minstens 5 jaar nodig om op een goede smaak te komen. Zelfs als je een rode wijn eerder zou kopen kun je hem nog het beste laten liggen. De smaak wordt dan alleen beter. Je hoeft niet meteen te ontkurken.

 

Hoe kun je het beste een wijn laten rijpen?

 

Wil je een wijn laten rijpen zodat die ouder wordt dan gebeurt dat in stilte en in het donker. De temperatuur mag niet lager zijn als 14° en nooit hoger dan 18°. Leg de wijn ergens waar die niet bewegen kan. Een kelder is een goede plek.

 

©2024 Vergelijk en koop - DeWijnleverancier.nl | Privacy statement