Hoe kies je de beste wijn bij jouw gerecht

 

Je hebt een etentje en wilt een wijn bij je gerecht serveren. Je weet alleen niet welke je moet kiezen. Een wijn kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Wij leggen je uit hoe je de wijn kunt uitzoeken.

 

Bepaal je budget voor de wijn?

 

Er is een groot aanbod aan wijnen waardoor het soms ingewikkeld kan zijn. Je kunt dan vooraf bepalen wat je uit wilt geven aan een fles wijn of meerdere flessen wijn. Het maakt het zoeken naar de perfecte wijn gemakkelijker.

Voor welke gelegenheid wil je een wijn kopen

Het maakt heel veel uit voor welke gelegenheid je een wijn nodig hebt. Wil je de wijn voor een zakendiner of voor een bepaalde feestdag en ga je wat lichts maken dan is een lichte frisse wijn de beste keuze. Bereid je een pittig en stevig gerecht dan kun je het beste gaan voor de krachtige wijnen.

 

Match wijnen bij het juiste gerecht

 

Als je een wijn uitzoekt kun je bepaalde dingen in gedachten houden. Het is een soort vuistregel die je helpen bij het vinden van de beste wijn bij je gerecht. De regels waar je al aan kunt houden zijn:

 

De vlees en wildgerechten – past een rode wijn het beste bij

De vis, schaal en schelpdieren en asperge gerechten – past een droge witte wijn bij

Een dessert – je kunt dan een zoete wijn het beste drinken

 

Het maakt het zoeken naar een wijn al iets gemakkelijker. Zo kun je bij een salade het beste een frisse witte wijn nemen die droog is. Deze wijn smaakt het beste bij salades. Een mousserende wijn past vooral bij vis en schaaldieren, maar ook bij schelpdieren. Een heerlijke rosé droog of fruitig past bijvoorbeeld goed bij wit vlees en gevogelte.

 

©2024 Vergelijk en koop - DeWijnleverancier.nl | Privacy statement